Do nového školního roku vesele, ale i bezpečně!

27.08.2013 16:32

Na začátek školního roku 2013/2014 chystají Klauni z Balónkova ve spolupráci s MO Radvanice a Bartovice a Městskou policií projekt "Barevná zebra". V čem spočívá?

Tento projekt chce netradiční formou ukázat dětem správné chování v rámci bezpečnosti silničního provozu při přecházení přechodu pro chodce a řidiče upozornit na možné nebezpečí, vznikající při nerespektování pravidel silničního provozu.

Vytipované přechody pro chodce budou v době od 7.15h do 8.00h obsazeny Klauny z Balónkova v doprovodu Městské policie.  Děti budou klauny před přechodem zastaveny a vyzkoušeny z pravidel silničního provozu jednoduchou otázkou (např. jaké barvy jsou na semaforu pro chodce, která značka co znamená a další …). Dále budou děti zkoušeny z chování na přechodu pro chodce. Tomuto bude dozorovat příslušník Městské policie. Děti pak budou odměněny výrobky z tvarovacích balónků a pravítky s logem Klaunů z Balónkova. V případě, že příslušník policie zastaví provoz pro přecházející děti, přejdou s nimi i klauni, a první řidiče v autě odmění samolepkou nebo výrobkem z tvarovacích balónků.

Celá akce odstartuje dne 2. 9. 2013 v 7.15h na ulici Těšínské v Ostravě-Radvanicích. Těšíme se na všechny školáky!